Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

Günlük hayatımızda sadece gözümüzün ucuyla baktığımız, ancak konusu ve işlevi olarak çok büyük anlamları olan levhalarla karşılaşırız. Hatta bazı levhalar bizi doğrudan ulaşmak istediğimiz alanlara götürürler. Yön levhaları dediğimiz bu levhalar bazen kapının girişinden itibaren sizi yönlendirerek doğru alana veya doğru odaya gitmenizi sağlarlar.

 Yön Levhalarının Ölçüleri

Genel olarak kullanılacak alanlar ve mekanlarla ilgili örnek levhalara ait ölçümler firmamızda mevcuttur. Kanuni ölçülere ve renklere göre imalatını ve montajını yapmış olduğumuz ürünlerimizi ölçüleri de kullanılacak mekana göre değişmektedir. Yön levhaları yeşil zemine beyaz olarak yazılırlar. Güvenlikle ilgili yönlendirme tabelası ürünler, acil durumlar için çıkış yönünü gösterir. Ölçüleri yönetmelikle standartlarla bağlanmış sembol ve levhalar ışıklandırılabilmektedir. Genel ölçü kullanımı, mekanın büyüklüğüne göre her noktadan kolaylıkla görülebilecek boyutta imal edilmesidir. Çok büyük hangarlarda, depolarda kullanılan uyarı levhalarının boyutu ile koridorlarda veya merdivenlerde kullanılan levha boyutları aynı olamaz.

Hangi Yön ve Uyarı Levhalarına Gerek Vardır?

Yasal olarak gereken kesin işaretler, inşaat yapım yönetmelikleri, yangın yönetmelikleri ve güvenlik yönetmelikleri kapsamında risk değerlendirme sürecinde tespit edilen tehlikelere bağlıdır. Erişim yönlendirme tabelası çeşitleri özellikle ziyaretçilere yönlendirme sağlar.

Bunlar;

  •  Giriş Yasak / Çıkış işaretleri
  •  Doğru birimi bulmak için erişim işaretleri
  •  Ziyaretçi resepsiyon tabelaları
  •  Devam eden çalışma işaretleri
  •  Yangın Güvenliği İşaretleri
Sahadaki herkesin, yangın durumunda nasıl tepki verileceğine dair sesli uyarılara da sahip olunmasını sağlamak zorunludur. Yön levhaları ve diğer güvenlik levha ihtiyaçlarınızı görüşmek için bizimle iletişime geçin. Stokta çok çeşitli işaretlerimiz bulunmaktadır ve ayrıca özel işaretli levhaları da imal etmekteyiz. İhtiyacınız olan her koşul için işaretler sağlayabiliyoruz.
Yön levhaları sadece belirli bir alanı tarif etmek ve ziyaretçiyi o alana yönlendirmek için kullanılmaz. Aynı zamanda hangi güvenlik ekipmanların nerede olduğunu belirtmek için de yönlendirme tabelası kullanılır. Ani durumlarda bu malzemelere ve ulaşmak için de yön levhaları kullanılır. Yine, kask ve güvenlik botları alanları, güvenlik gözlükleri, yüksek korumalı kıyafet alanlarının yerini gösteren yön levhaları kullanılmaktadır. Hazır olarak stoklarımızda mevcut olan yönlendirme tabelası ürünlerimiz için hemen sipariş vererek gerekli önlemlerinizi alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme