İnşaat Tabelası Standartları Nelerdir?

Şantiye giriş noktalarından inşaat alanının çeşitli yerlerine kadar her yerde sağlık ve güvenlik işaretleri yer almaktadır. Bu işaret ve uyarılar belirli bir amaca hizmet etmektedir ve çoğu kanuni yükümlülüklerden kaynaklanır. Esasen herhangi bir kanuni yükümlülük olmasa bile inşaat tabelası uyarıları can ve mal güvenliği için olması gereken işaretlerdir.
Şantiyelerde çalışıyorsanız ya da sadece birinin önünden geçtiğinizde, bu sağlık ve güvenlik işaretlerinden bazılarını fark etmişsinizdir. Kırmızı, yeşil, mavi ve sarı gibi parlak renklerde gelirler. Bu renkler belirli bir standardı işaret etmektedir ve rastgele seçilmiş şekil ve renkler asla değildir. Hizmetlerimiz arasında yer alan güvenlik ve uyarı tabelalarının neler olduğu ve ne anlama geldikleri ile ilgili bazı açıklayıcı bilgileri belirtelim.

İşaretler Nelerdir Ve Ne Anlama Geliyor?

Şantiye güvenlik işaretleri dekorasyon değildir. Her işaretin bir anlamı vardır ve her bir renk farklı bir mesajı temsil eder. Bu işaret ve renk tanımlanmış belirli standartlara göre yapılmaktadır. Şantiye güvenliği için inşaat tabelası işaretleri tarafından size verilen talimatların anlaşılması önemlidir. Bunlar açık bir sağlık ve güvenlik mesajı vermek için görüntülenir. Bir işaretin verdiği talimatları anlama ve takip etme, işinizi veya hayatınızı koruma anlamına gelir. İş güvenliği için vazgeçilmezdir ve tehlikelere karşı çalışanları ve kontrolörlere güvenli alan yaratmaktadır. Şantiyedeki inşaat tabelası işaretleri bir sebepten dolayı vardır. Size önemli bilgiler verir, dikkat etmeniz gereken tehlikeleri veya uymanız gereken kuralları bildirir.
Tüm güvenlik işaretleri, yönetmeliklerdeki standartlara uymak zorundadır.
  •  Yasak işaretleri
  •  Zorunlu işaretler
  •  Uyarı işaretleri
  •  Güvenli Durum İşaretleri
  •  Yangın Söndürme Ekipmanı İşaretleri

 Farklı Tipte İşaretler Nedir, Ne Anlama Geliyor?

Yasaklama güvenlik işaretleri, yani yasak işaretler; Dur, Giriş Yasak, Sigara İçilmez gibi işaretlerdir. Bunlar beyaz zemin üzerinde bir çapraz çubuk ile kırmızı bir dairede basılır. Üzerindeki bir yazı siyahtır ve bu işaretlerin büyüklükleri ve şekilleri standart olarak belirlenmiştir.
Uyarı güvenlik işaretleri; Tehlike, Yüksek Gerilim, Asbest, İş Başlığı. Bunlar siyah bir sınır ile sağlam bir sarı üçgen (nokta) olarak belirtilir. Herhangi bir sembol ya da yazı aynı zamanda sarı renklidir. Güvenli durum güvenlik işaretleri; Yangın Çıkışı, İlk Yardım. Bu işaretler yeşil kareye veya dikdörtgen tabelalara sahiptir. Beyaz sembol veya beyaz yazılı metinden oluşurlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme