Mimari Yönlendirme

Mimari Yönlendirme

Mimari yönlendirme çalışmaları uzun süredir pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Son zamanlarda bu konuda yapılmakta olan çalışmalarda oldukça ciddi anlamda değişim göstermeye başladı. Bu değişimlerin sonrasında ise mimari yönlendirme konusu daha öncesinde olmadığı kadar büyük bir öneme sahip oldu. Çünkü rekabet artık çok daha ciddi bir anlamda kendini göstermeye başlamış oldu. Böyle olunca da yapılacak olan mimari yönlendirme işlemleri ile alakalı çalışmaların mutlaka bu konuda deneyimli olan kişiler tarafından yapılması gerekmekte. Aksi durumda yapılacak olan yönlendirme işlemleri ne yazık ki istenilenden çok daha farklı bir durumda kendini göstermeye başlayacaktır. Genel olarak bu tarz yönlendirmeler kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadır.

[gallery link="file" size="medium" ids="3440,3441,3442,3443,3444,3445,3447"]

Mimari Yönlendirme Firması

Firmaların bu konuda ilk olarak mimari yönlendirme konusunda deneyimli Ankara reklam ajansı ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise mimari yönlendirmenin nasıl yapılacağına karar verilmelidir. Mimari yönlendirme çalışmaları eğer ki iç mekan için yapılacaksa burada amaç iş yerinin çok daha düzenli ve ulaşılabilir hale gelmesini sağlamak olmalıdır.

Mimari Yönlendirme Ankara

İş merkezi, plaza, ofis gibi ortamlarda yabancı olan kişilerin aramış oldukları şeyleri çok daha kolay bir şekilde bulabilmeleri adına mimari yönlendirme tabelalarının kullanılması gerekmektedir. Bu aşamada önemli olan şeylerin başında tabelaların mümkün olduğu kadar sade ve anlaşılır bir dille hazırlanmış olması gerekmektedir. Kullanılacak olan iç mekan yönlendirme tabelalarının renkleri dışarıdan bakıldığı zaman dikkati çekebilecek ancak hiçbir şekilde gözü yoracak ya da dikkati dağıtacak tarzdaki tabelalardan uzak durulması gerekmektedir

Ankara Mimar Yönlendirme Firması

Mimari yönlendirme çalışmaları uzun süredir pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Son zamanlarda bu konuda yapılmakta olan çalışmalarda oldukça ciddi anlamda değişim göstermeye başladı. Bu değişimlerin sonrasında ise mimari yönlendirme konusu daha öncesinde olmadığı kadar büyük bir öneme sahip oldu. Çünkü rekabet artık çok daha ciddi bir anlamda kendini göstermeye başlamış oldu. Böyle olunca da yapılacak olan mimari yönlendirme işlemleri ile alakalı çalışmaların mutlaka bu konuda deneyimli olan kişiler tarafından yapılması gerekmekte. Aksi durumda yapılacak olan yönlendirme işlemleri ne yazık ki istenilenden çok daha farklı bir durumda kendini göstermeye başlayacaktır. Genel olarak bu tarz yönlendirmeler kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadır.
Firmaların bu konuda ilk olarak mimari yönlendirme konusunda deneyimli Ankara reklam ajansı ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise mimari yönlendirmenin nasıl yapılacağına karar verilmelidir. Mimari yönlendirme çalışmaları eğer ki iç mekan için yapılacaksa burada amaç iş yerinin çok daha düzenli ve ulaşılabilir hale gelmesini sağlamak olmalıdır. İş merkezi, plaza, ofis gibi ortamlarda yabancı olan kişilerin aramış oldukları şeyleri çok daha kolay bir şekilde bulabilmeleri adına mimari yönlendirme tabelalarının kullanılması gerekmektedir. Bu aşamada önemli olan şeylerin başında tabelaların mümkün olduğu kadar sade ve anlaşılır bir dille hazırlanmış olması gerekmektedir. Kullanılacak olan iç mekan yönlendirme tabelalarının renkleri dışarıdan bakıldığı zaman dikkati çekebilecek ancak hiçbir şekilde gözü yoracak ya da dikkati dağıtacak tarzdaki tabelalardan uzak durulması gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir ?

Dış mekan mimari yönlendirme işlemlerinde ise firmanın ya da ismin reklamının yapılacağı yerin içerisinde bulunduğu caddeler ya da sokakların başında olmasının yanı sıra alışveriş merkezi ya da sanayi merkezler gibi girişlerinde pek çok farklı binanın oluştuğu yapılarda kullanılmak adına çalışmalar yapılmaktadır. Mimari yönlendirmelerde en temel amaç göz mesafesidir. Yani hazırlanacak olan tabelaların mutlaka hedef kitlenin görebileceği yerlerde onların hedeflenmiş olan yeri çok kolay bir şekilde bulabilmesini sağlaması gerekmektedir. Bunun için uygun boyutlardaki tabelaların seçilmesinden sonra çok kısa bir süre içerisinde gerekli olan çalışmaların yapılması önemlidir. Bu sayede de mimari yönlendirme çalışmaları istenilen şekilde sonuçlandırılmış olacaktır.

Uygulamanın Temel Amacı Nedir ?

Aksi halde mimari yönlendirme çalışması yetersiz olacaktır. Bu tarz mimari yönlendirme tabelalarına en büyük örnek hastanelerde kullanılan yönlendirme tabelaları verilebilmektedir. Hastanelerin giriş kısımlarında bulunan bu tabelalar sayesinde hastaneye giren kişiler hiçbir sorun yaşamadan bu tabelaları inceledikleri zaman istedikleri kolaylıkla bulabilmektedir. Genel olarak bu tarz tabelalarda ana renk açıktır. Bunun üzerine yazılacak yazıların sahip olacağı renk ise daha koyu olarak seçilmektedir. Bu sayede mimari yönlendirme çalışmaları tam anlamıyla istenildiği şekilde sonuçlanmış olacaktır. Diğer bir mimari çalışma olan dış mekan çalışmada ise yapılması gereken şeylerin çok daha dikkat çekici bir şekilde yapılması önemlidir.

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

Günlük hayatımızda sadece gözümüzün ucuyla baktığımız, ancak konusu ve işlevi olarak çok büyük anlamları olan levhalarla karşılaşırız. Hatta bazı levhalar bizi doğrudan ulaşmak istediğimiz alanlara götürürler. Yön levhaları dediğimiz bu levhalar bazen kapının girişinden itibaren sizi yönlendirerek doğru alana veya doğru odaya gitmenizi sağlarlar.

 Yön Levhalarının Ölçüleri

Genel olarak kullanılacak alanlar ve mekanlarla ilgili örnek levhalara ait ölçümler firmamızda mevcuttur. Kanuni ölçülere ve renklere göre imalatını ve montajını yapmış olduğumuz ürünlerimizi ölçüleri de kullanılacak mekana göre değişmektedir. Yön levhaları yeşil zemine beyaz olarak yazılırlar. Güvenlikle ilgili yönlendirme tabelası ürünler, acil durumlar için çıkış yönünü gösterir. Ölçüleri yönetmelikle standartlarla bağlanmış sembol ve levhalar ışıklandırılabilmektedir. Genel ölçü kullanımı, mekanın büyüklüğüne göre her noktadan kolaylıkla görülebilecek boyutta imal edilmesidir. Çok büyük hangarlarda, depolarda kullanılan uyarı levhalarının boyutu ile koridorlarda veya merdivenlerde kullanılan levha boyutları aynı olamaz.

Hangi Yön ve Uyarı Levhalarına Gerek Vardır?

Yasal olarak gereken kesin işaretler, inşaat yapım yönetmelikleri, yangın yönetmelikleri ve güvenlik yönetmelikleri kapsamında risk değerlendirme sürecinde tespit edilen tehlikelere bağlıdır. Erişim yönlendirme tabelası çeşitleri özellikle ziyaretçilere yönlendirme sağlar.

Bunlar;

  •  Giriş Yasak / Çıkış işaretleri
  •  Doğru birimi bulmak için erişim işaretleri
  •  Ziyaretçi resepsiyon tabelaları
  •  Devam eden çalışma işaretleri
  •  Yangın Güvenliği İşaretleri
Sahadaki herkesin, yangın durumunda nasıl tepki verileceğine dair sesli uyarılara da sahip olunmasını sağlamak zorunludur. Yön levhaları ve diğer güvenlik levha ihtiyaçlarınızı görüşmek için bizimle iletişime geçin. Stokta çok çeşitli işaretlerimiz bulunmaktadır ve ayrıca özel işaretli levhaları da imal etmekteyiz. İhtiyacınız olan her koşul için işaretler sağlayabiliyoruz.
Yön levhaları sadece belirli bir alanı tarif etmek ve ziyaretçiyi o alana yönlendirmek için kullanılmaz. Aynı zamanda hangi güvenlik ekipmanların nerede olduğunu belirtmek için de yönlendirme tabelası kullanılır. Ani durumlarda bu malzemelere ve ulaşmak için de yön levhaları kullanılır. Yine, kask ve güvenlik botları alanları, güvenlik gözlükleri, yüksek korumalı kıyafet alanlarının yerini gösteren yön levhaları kullanılmaktadır. Hazır olarak stoklarımızda mevcut olan yönlendirme tabelası ürünlerimiz için hemen sipariş vererek gerekli önlemlerinizi alabilirsiniz.

Yönlendirme Tabelalarının Avantajları Nelerdir ?

İşletmeler için çok önemli bir yere sahip olan tabela kullanımı, yıllardan beridir önemini kaybetmeden en etkili reklam yöntemleri arasında sayılmaya devam etmektedir. Yaratıcı bir görüntüde hazırlanan tabela tasarımları, rekabet ortamında sizlere fark yaratarak hedef kitlenin çok daha hızlı bir şekilde ilgisini çekmenizi sağlıyor.
Dışarıda kullanılan tabelalar iş yerinin dikkat çekmesini sağlarken, içeride tercih edilen tabelalar ise daha çok yönlendirme ve bilgi verme amaçlı kullanılmaktadır. Sürekli olarak yenilenen ve daha etkili bir görünüme kavuşturulan tabelalar, dikkat çeken görsellikte seçenekleri ile birlikte müşterilerin hafızasında yer edinmeyi başarmaktadır.
İşletmelerin pazarlama stratejilerinde büyük bir yere sahip olan tabelalar, işletme logosunu taşıması nedeni ile markanın kendine çok daha güçlü bir yer edinmesine imkan tanımaktadır. Tabelalar, müşterilerin dikkatini çekmenin yanı sıra aynı zamanda firma hakkında bilgiler vermesi açısından da önem arz etmektedir.

Yönlendirme Tabelası Özellikleri

Reklam sektöründe önemi her geçen gün artan ve oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan yönlendirme tabelası seçenekleri, her iş sektörüne hitap edebilecek özelliklere sahiptir. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanım olanağına sahip olan yönlendirme tabelası ürünleri, müşterilere büyük bir kolaylık sağlamaktadır. İhtiyaca uygun ölçülerde ve özelliklerde tasarımı yapılan yönlendirme tabelaları, kullanım alanına uygun olacak malzemeler ile üretilmekte ve bu nedenle de dış etkenlere karşı üstün bir dayanıklılık göstermektedir.
Ortak kamu kurum alanları ve alışveriş merkezleri gibi alanlarda yön belirlemek amacı ile kullanılan yönlendirme tabelaları, her kullanım amacına hitap edebilecek uygun çözüm önerileri sunmaktadır. Yönlendirme tabelası tasarımlarının hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra bir de dikkat çekici bir yanının olması, hafızlarda yer edinebilmesine olanak tanımaktadır.
En etkili modeller ve renkler tercih edilerek tasarımı gerçekleştirilen yönlendirme tabelası ürünleri, hem sade hem de şık alternatiflere sahiptir. Özellikle kurumsal firmalar için çok büyük bir kolaylık sağlayan yönlendirme tabelaları, kaliteli ve dayanıklı bir yapıda tasarlanarak satışa sunulmaktadır. Siz de hayatınızı kolaylaştırmak ve sektörde fark yaratmak istiyorsanız eğer ihtiyacınıza uygun yönlendirme tabelası alternatiflerine düşük bütçeler ile sahip olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme