İnşaat Tabelası Nasıl Sipariş Veriliyor?

Sivillerin ve özel vatandaşların, izinli veya izinsiz inşaat bölgelerine girmelerini yasaklayan veya onları belirli tehlikelerden korumak amacını taşıyan tabelalar artık şantiye alanlarında zorunlu ekipmanlar arasında yer almaktadır. İnşaat alanlarına izinsiz giren bireylerin maruz kaldıkları yaralanmalar ve hasarlar az değildir.

Nasıl Sipariş Verilir?

Esasen inşaat ve müteahhitlik hizmetleriyle uğraşan tüm firmalar inşaat tabelası uyarı levhalarının neler olduğunu ve nerelere asılması gerektiğini yasal zorunluluktan dolayı bilirler. Zaten şantiye şefleri, mühendisler ve ustalar ilk önce can güvenliğinin sağlanmasını bilirler. Standartlarla büyüklükleri ve uyarı sembolleri belirlenmiş uyarı levhalarının siparişi için ayrı ayrı uğraşmaya veya sipariş vermeye gerek yoktur. Firmamız yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş tüm uyarı ve güvenlik levhalarının imalatını yapmakta ve siparişlerini almaktadır. Hangi tabela veya uyarı levhalarını bulundurmanız gerektiği konusunda liste yapmanıza gerek bulunmamaktadır.
İnşaat ve şantiyenize başlamadan önce veya yeni bir bölümü şantiye alanı olarak belirlediğinizde firmamız ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, işin özelliklerine uygun inşaat tabelası örneklerini web sayfamızdan inceleyebilir, doğrudan sipariş de verebilirsiniz. Siparişiniz alındıktan sonra en kısa zamanda yasal süreler de göz önünde bulundurularak tabela ve uyarı levhalarınızı teslim etmekteyiz.

 İnşaat Uyarı Levhalarının İhmal Edilmesi

Bir inşaat alanında mevzuatta belirtilen uyarı levhalarının olmaması nedeniyle bir bireyin yaralanması durumunda, ihlal eden inşaat şirketi ihmal ile suçlanabilir. Bir ihmal yasal olarak, “zorunlu standartlara ve uygulamalara uyulmamasının bir sonucu olarak yaralanma veya hasar olarak” tanımlanır. İhmal iddiası tipik olarak kötü niyetli ya da kasıtlı olarak zarar verici bir niyetten yoksun olmasına rağmen, bir inşaatta uyarıların bulunmaması sonucunda meydana gelen yaralanmalar bir sorumluluk olarak kabul edilir. Bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamak için uygun fiyatlarla ve en kısa sürede imal ederek gerekli tüm inşaat tabelası siparişlerinizi size ulaştırmaktayız.

Tabela Siparişi Verirken Dikkat Edilecek Bazı Hususlar

Bir çalışanın maruz kaldığı inşaat yaralanmaları veya kazalar, makine ve teçhizatın uygunsuz kullanımı nedeniyle meydana gelmiş olabilir. Bu tür makinelerin kullanıldığı çevrede bir uyarı işareti gerekli olacaktır. Çalışanları korumak ve yasal sorumluluk altına girmemek için; onları tehlikelerden, risklerden veya önlemlerden haberdar etmek için her türlü uyarı ve dikkat levhaları kullanarak önlemler alınmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme