Germe Vinil Tabela Kullanışlı Mı?

Dijital baskı yöntemi ile basılan vinilin yani brandanın, profil şaseye dört taraftan gerilmesi ile, daha önceden hazırlanan, içinde de aydınlatma düzeneği bulunan kasa üzerine kapatılmasıyla oluşmaktadır. Vinil germe tabela sistemleri, tanıtım sektöründe en çok dikkat çeken tabela sistemlerindendir. Vinil denilen şey aslında vinlextir. Petrol türevi pvc, muşamba özellikli bir kumaştır.
Kasa üzerine kapatılarak ışıklı olarak kullanılabildiği gibi, profil şase üzerine kapatılarak da direkt ışıksız olarak kullanılabilmektedir. Işıklı germe vinil tabela kasanın içine ışık monte edilir. Işıklı ve ışıksız tabela ve reklam sektöründe bu sistem son 5 yıldır sıkça kullanılmaktadır. Bu sistemde diğer sistemlerde olduğu gibi avantajlar ve dezavantajlar vardır. Germe vinil tabela günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Bu sistemde vinilin en büyük ölçüsü 5m x 50m’dir.

Montajı Nasıl Yapılır?

Vinil tabelada montaj çok önemlidir. Ağır olmaması, hafif olması nedeniyle herkesi yanıltmaktadır. Kısaca montajını çok iyi ayarlamak ve çok iyi yapmak lazımdır. Duvarı yalayan şiddetli bir rüzgarın dönüş noktasına gelen bir germe vinil tabela duvarı bile sökebilir. Bunun için arkasına ve civarına gerekli önlemi almak zorundasınız. Vinil yapmak uzun zaman almaz. Bir günde yapılabilen en pratik tabeladır. Baskıya gönderilen vinil yarım gün sonra kurumuş ve gerilmeye hazır durumda olmaktadır. Bu arada da profil karkası yapılmıştır, üzerine çıtalar vidalanmıştır. Germe işlemi bitince iş montaja kalır. Artık montaja gitme zamanıdır. Firmamız tarafından yapılan baskı ve montajlarda hiçbir sorun çıkmaz. Tavanda hatta tabanda bile kullanılabilmektedir. Çok büyük devasa panolarda arka zemine su kontrası kullanılmaktadır.

Ekipmanları Nelerdir?

Işıksız vinil germe sistemlerinin farklı teknikleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki aparatlı germe yöntemi ikincisi ise zımba ile germedir. Aparatlı germe tekniği genel itibari ile alüminyum aparatlar alüminyum ayaklar kullanılarak germe prosedürü yapılan bir yöntemdir. Bu işlemde maliyet diğer yöntemlere göre daha yüksektir. Fiyatın yüksek olmasının nedeni işçiliğin zor ve uğraştırıcı olmasıdır. Sağlamlık açısından da en güvenilir yöntemdir.
Zımba ile germe yöntemi su kontrası yani demir karkas kullanılarak yapılmaktadır. Bu ürün ahşap bir malzemedir. Bu üründe yağmur ile temas durumunda şişme olmamaktadır. Bu germe vinil tabela sisteminin reklam ve tabelalarda bu kadar çok kullanılmasının sebebi vinilin en büyük ölçüsü 5m x 50 m’dir. Sitemizde daha önce büyük firmaların büyük işleri bulunmaktadır. Bu sayede sitemiz vasıtasıyla ürün denetimi yaparak vermiş olduğumuz hizmeti gözlerinizle rahatça görebilirsiniz. Bu şekilde sizlere ideal olan tabela sistemini seçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme