Germe Tabela Nasıl Yapılır?

Germe tabela sistemleri, günümüzde tanıtım ve reklam sektöründe en çok dikkat çeken tabelalar arasındadır. Devasa büyük boyutları ile hemen her yerde kolaylıkla fark edilebilmektedir. Bu tabela sistemleri özellikle büyük firmalar tarafından tercih edilmektedir. Boyutlarındaki devasa büyüklükler nedeniyle bu tabelalara, işletme ve firma tanıtımından daha çok, büyük işletmeler ile araba ve teknoloji markalarının tanıtımında rastlamaktayız. Üretimi ve montajı zaman alan bu tabelalar için ön sipariş görüşmesi yapmanız önerilir.
Tabela sistemlerinin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Firmaların, germe tabela kullanarak kişilerin zevkleri ve istekleri doğrultusunda mekanlara daha fazla müşteri çekebilmek ve daha çok dikkati üzerlerinde toplama için kullanılan bir reklam aracıdır. Her çeşit zevke ve bütçeye hitap etmektedir. Bu tabela işletmelere tanıtım anlamında çok büyük katkı sağlamaktadır.

 Nasıl Yapılır?

Tanıtım, reklam ve dikkat çekmek için değildir. Aynı zamanda otellerde, restoranlarda, hastanelerde, yollarda, caddelerde, sokaklarda bilgi ve yönlendirme amacı ile de kullanılmaktadır. Ama en çok germe tabela sistemleri tanıtım ve reklam amaçlı kullanılmaktadır. Germe tabela sistemleri vinil denilen malzemeden oluşur. Bu malzemenin önceden hazırlanmış kasanın üzerine değişik metotlarla kapatılması işlemi ile yapılır. Bu farklı germe işlemlerinden en sık kullanılanı aparatlı germe ve zımba ile germe teknikleridir. Aparatlı germe tekniği; belli alüminyum aparatların kullanılması ile gerçekleştirilir.
Son derece güvenli bir yöntemdir. Zımba ile germe tekniğine göre daha maliyetlidir ve zahmetlidir. Zımba ile germe tekniği; vinilin kasaya iyice gerilmesinden sonra kasa ile vinilin zımba ile birleştirilmesi ile oluşur. Burada dikkat edilmesi gereken şey, zımba ve kasanın kaliteli olmasıdır.

Çeşitleri Nelerdir?

Genellikle germe tabela sistemleri ışıklı ve ışıksız olmak üzere ikiye ayrılır. Işıklı germelerde kasanın içerisine kaliteli ışık monte edilir. Işığın kaliteli olması ve kullanılan vinilin ışık geçirgen özellikte olması önemlidir. Eğer ışık kalitesizse kısa süre içinde arızalanır, tabelanın akşamları rahatça görünmesini önler. Kullanılan vinil geçirgen bir özelliğe sahip değilse ışık vinil üzerinde herhangi bir etki göstermez. Germe tabela sistemlerinde dikkat edilecek diğer nokta da tercih edilecek firmadır. Tabelaların uzun yıllar sorun yaşanmadan kullanılabilmesi için firma son derece önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yönlendirme Tabelası Ölçüleri Nelerdir?

İnşaat Proje Tabelaları

İç Mekan Yönlendirme